Haptonoom/ Haptotherapeut 
             gezocht?

 Zoek via dit kaartje

Noord-Brabant Zeeland Noord-Brabant Noord-Brabant Noord-Brabant Zuid Limburg Amersfoort Noord Midden Limburg Friesland Overijssel Drenthe Groningen  Overijssel  Gelderland Noord-Holland Zuid-Holland Utrecht Flevoland Haptonoom

of kies op Provincie
Friesland Groningen
Drenthe Overijssel
Flevoland Gelderland
Noord-Holland Zuid-Holland
Utrecht Noord-Brabant
Zeeland Limburg
 Of zoek op deze site
zoek op naam, plaatsnaam etc.

AlleHaptonomen.nl
AlleHaptotherapeuten.nl

  • een doeltreffend overzicht van gekwalificeerde Haptonomen/ Haptotherapeuten

  • makkelijk te sorteren op postcode, specialisaties etc.

  • in ťťn oogopslag veel Haptonomen/Haptotherapeuten bij u in de buurt.

  • een onafhankelijk overzicht, niet gebonden aan  zorgverzekeraars
    of brancheorganisatie

  • met veel informatie

Een Haptonoom en haptotherapeut
 vindt u snel op AlleHaptonomen.nl

 

 

Haptonomie: wat is dat?

Haptonomie is een behandeling waarbij aanraking tussen de therapeut en de patiŽnt een belangrijke ingang is. Via de aanraking kun je weer in contact komen met de gevoelens die in je lichaam opgeslagen zijn. Blokkades kunnen voelbaar worden.
Haptotherapie of haptonomie is een manier van begeleiden als er klachten zijn die te maken hebben met je balans tussen voelen, denken en doen. Als voelen, denken en doen op elkaar aansluiten ben je immers Ďop ons bestí.

Je gevoelsbeleving en de gevoelsmatige betekenis van aanraken en voelen - door mensen en tussen mensen - en hoe je omgaat met jezelf en anderen staat centraal. De nadruk ligt op de beleving van je zelf in het hier-en-nu, en wie je bent in het contact met anderen. Letterlijk betekent 'haptonomie' de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven.

Haptonomie houdt zich bezig met aanraken, voelen, direct lichamelijk contact, met de ontwikkeling van het menselijk gevoelsleven en de ontwikkeling van de tastzin, met houdingen, bewegingen en gebaren.

Haptonomie helpt je je 'voelende vermogen' te ontwikkelen, zodat je beter kunt omgaan met je klachten.

Haptotherapie is de toegepaste therapievorm van haptonomie. Kort gezegd maak je iemand weer bewust van zijn gevoel. Het is gericht op het bewust maken van gevoelens en bevordert je lichaams- en zelfbesef. Ervaring en inzicht in de rol die gevoelens spelen geeft breedte en diepte aan je persoonlijke ontwikkeling en helpt bij het verhelderen van communicatie en samenwerkingsvormen.

Toepassingen haptonomie en haptotherapie
Met haptotherapie en haptonomie wordt op zeer verschillende terreinen goede resultaten behaald. Haptotherapie kan onder ander zinvol zijn bij: chronische pijn, relationele problemen, overspannenheid, vermoeidheid, stress en burn out, traumatische ervaring, hyperventilatie, depressies, onverwerkte ervaringen, etc.

Hapsis = tast, tastzin, gevoel, gevoelsleven
Nomos = regel, regels, regelmatigheden, wetten, wetmatigheden
Haptonomie = 'wetmatigheden van het gevoel' of 'regels/regelmatigheden in en van het gevoel en gevoelsleven

 

Wat is een Hapthotherapeut of Haptonooom?

De haptotherapeut of haptonoom is een beoefenaar van de haptonomie.
Een haptonoom of haptotherapeut leert u zich (meer) bewust te laten zijn van en beter om te gaan met het eigen lichamelijk gevoel, zodat u anders kunt omgaan met lichamelijk en psychische (gevoels) problemen.

In de praktijk worden de termen haptotherapeut of haptonoom door elkaar gebruikt. In de volksmond wordt de term haptonoom vooral gebruiktGekwalificeerde hulpverleners hanteren liever de term haptotherapeut, om het onderschied te maken met de naam 'haptonoom', die minder opgeleid zou zijn.
Beide benamingen zijn geen beschermde titels. Let dus altijd wel goed op, bij wie u terecht komt. De Vereniging voor Haptotherapeuten hanteert een register voor GZ-haptotherapeuten. Hulpverleners die aan deze eisen volden zullen zich vaak GZ-haptotherapeut noemen, of Hpatotherapeut VVH, en voldoen in ieder geval aan kwaliteitseisen.
Veel fysiotherapeuten en coaches combineren haptonomie met andere technieken. Op deze site vindt u steeds wat het beroep- specialisatie is van degene die vermeld staat. Zo kunt u een goede keuze maken.

Haptonomie is in de jaren '50, '60  ontwikkeld door Frans Veldman.

Disclaimer:  © amerweb.nl (2008) All rights reserved. Deze informatie is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Amerweb stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele schade als
gevolg van eventuele onjuistheid en/of onvolledigheid in deze informatie. Aan informatie in deze website kunnen geen rechten worden verleend.